Nederland

 

Kamperen in Drenthe:

 

 

De eenvoud ten top

 

 

 

DROUWEN – Camping Alinghoek in Drouwen biedt veel voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Tel daarbij op een gemoedelijke sfeer en mooi weer en je hebt een heerlijke vakantie dichtbij.

 

Ze bestaan nog in Nederland; campings zonder strakke regels. ‘Ie hoeft niet te reserveren; we wiet wel da’j komt’, klinkt het in sappig Drents door de telefoon. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Maar kom daar maar eens mee bij een doorsnee Nederlandse camping, waar strakke regels gelden en waar je zeker door de papierenhandel heen moet. Nee, dit lijkt wel een Franse camping, lekker losjes. Daar waar de receptie ruime openingstijden kent en ze ook niet opkijken als je wat langer in het zwembadje vertoeft. We wilden hier ‘proefkamperen’; even de nieuwe caravan uitproberen. Alles is compleet, op de elastieken voor de tentharingen na. Geen nood, de eigenaar haalt wel even zijn eigen caravan overhoop en geeft mij zijn elastieken.

Camping Alinghoek is de eenvoud ten top. Naast de doorgaande autoweg, de N34 richting Emmen. Op een steenworp van het vermaarde Drouwenerzand, de grote zandverstuiving. ‘Hoek’ is de juiste benaming. Niet alleen ligt de camping op een hoek; ook de weggetjes van het kleine dorp zijn hoekig. Zelfs in deze prettige uithoek is Oranje populair. Zowel buiten als op de camping, overal Oranje-vlaggetjes. Voor de kantine cq restaurant wordt zelfs reclame gemaakt voor het grootbeeldscherm, waarop de WK-wedstrijden te zien zijn. Slim, door dat op een ‘voetbal’-auto (alles oranje, zelfs de wieldoppen) te zetten, pure reclame voor de camping. 

Buiten het unieke voetbalgeweld is er verder op deze (senioren) camping  niet veel te beleven; hoogtepunt is de bingo. Maar er is zelfs aan de (klein)kinderen gedacht; er is een schommel en zandbak. Voor ieder ander persoon is de enorme zandbak tegenover, het Drouwenerzand; want je moet wel een beetje een natuurliefhebber zijn.