Intro

 

"Schrijven is een kunst". "Wie schrijft die blijft"... Voor mij is het een uit de hand gelopen hobby, dat de broodwinning is geworden. Het is ooit aarzelend begonnen met pupillenverslagjes, later geschopt tot hoofdredacteur bij de plaatselijke voetbalclub, de vv Peize. Peize is een dorp met zo'n vijfduizend inwoners, gelegen in Drenthe, net onder de rook van de stad Groningen. Het redactiewerk en de nodige de stukjes in het Klubblad zijn niet onopgemerkt gebleven. En zo ben ik dankzij de familie Bossina bij de plaatselijke krant gekomen, De Hopbel. Het serieuze werk dus. Maar de wereld houdt niet op bij Peize en de journalistieke tak verspreidde zich. De Regiobode volgde (voor de sport) en het Drenthe Journaal, waar ik als correspondent voor Noord-en Midden Drenthe werk. Enkele maanden geleden klopte ook De Krant (nieuwsblad voor Noordenveld en Westerkwartier) aan de deur. Voor deze krant maak ik enkele rubrieken (mensen met hobby’s en verzamelingen) en op sportgebied een clubprofiel en een (voetbal)wedstrijd van de week, voor De Streekkrant, een afdeling van De Krant. Daarnaast is er sinds kort de website www.regiosportaktueel.nl waar al het sportnieuws op geplaatst moet worden. Van jeu de boules, klaverjassen, ijszeilen tot voetbal. Deze veel bekeken site heeft ook weer een afdeling op papier: De weekkrant.nl Groningen. Naast het krantenwerk ben ik ook alweer enkele jaren nauw betrokken bij het prestigieuze Leekster Voetbalgala, betreft de persberichten  en een bijdrage voor het programmablad. Dit dankzij de goede contacten met Gerard Bosman, de voorzitter van het toernooi..

Ook heb ik medewerking verleend aan twee boeken: '25 jaar NOAD' (fietsclub) en 'He jij daar snuiter (een school) . Een website kon niet uitblijven en dankzij Niek Verburg (en ook zijn vader Rob mag hierin genoemd worden) is deze nu tot stand gekomen. Op deze site (www.webbswereld.nl) vindt u de nodige krantenartikelen, maar ook andere (reis)verhalen, op een luchtige manier geschreven. En dus gaan de verhalen over Poolse kabouters, een beschoten trein, campings en hotels die nu niet meer bestaan, een keverplaag, varkensoren, stierenvechten, enz.

Het doel van deze website is om de mensen te boeien. Met deze website hoop ik tevens mijn journalistieke kant uit te breiden. Maar het belangrijkste is dat de mensen het leuk vinden, al sta ik open voor alle kritiek. Reacties zijn van harte welkom. Veel plezier.